Η Google σχεδιάζει να επαναφέρει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία εικόνων ανθρώπων μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετά από μια προσωρινή διακοπή λόγω ανακριβειών σε ορισμένες ιστορικές απεικονίσεις, όπως δήλωσε ο Demis Hassabis, διευθύνων σύμβουλος της Google DeepMind, στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Η παύση ήρθε μετά την ανατροφοδότηση από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επισήμαναν περιστασιακές ανακρίβειες στις γενιές ιστορικών εικόνων του εργαλείου.

Αρχικά ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα μέσω των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης Gemini της Google, το εργαλείο αντιμετώπισε προκλήσεις που δεν ευθυγραμμίζονταν με τις προθέσεις της Google, γεγονός που οδήγησε σε προσωρινή απόσυρση για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Ο Χασάμπης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ταχεία επίλυση αυτών των προβλημάτων, με στόχο την επαναλειτουργία του μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε τη μετοχή της Alphabet, συμβάλλοντας στην πτώση της αξίας της κατά 3,5% και επηρεάζοντας τη συνολική απόδοση του δείκτη S&P 500.

Η επιτάχυνση των προσπαθειών της Google για την ανάπτυξη της τεχνολογίας AI, ιδίως μετά την έναρξη του OpenAI ChatGPT τον Νοέμβριο του 2022, αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της να παραμείνει ανταγωνιστική στο τοπίο της AI. Ωστόσο, το ταξίδι δεν ήταν χωρίς τις προκλήσεις του. Για παράδειγμα, η εισαγωγή του AI chatbot Bard της Google (που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Gemini) αμαυρώθηκε από ανακρίβειες σε ένα διαφημιστικό βίντεο, οδηγώντας σε σημαντική πτώση της τιμής της μετοχής της Alphabet.

Η μετονομασία του Bard σε Gemini και η εισαγωγή συνδρομητικών πακέτων για ενισχυμένες δυνατότητες συλλογιστικής τεχνητής νοημοσύνης σηματοδοτούν τη συνεχή επένδυση της Google στη γενεσιουργό τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Παρ’ όλα αυτά, οι ανησυχίες για πιθανές μόνιμες ανακρίβειες αναδεικνύουν την κρίσιμη φύση της αξιοπιστίας και της ακρίβειας στην ανάπτυξη της ΤΝ, όπως τονίζει ο Bob O’Donnell, επικεφαλής αναλυτής της TECHnalysis Research.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *