Η Microsoft διερευνά ένα νέο χαρακτηριστικό για τα Windows 11 που θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη, επιτρέποντας ενημερώσεις ασφαλείας χωρίς την ανάγκη επανεκκίνησης του συστήματος. Αυτή η καινοτομία, γνωστή ως “hot patching”, αποσκοπεί στην απρόσκοπτη ενημέρωση του κώδικα στη μνήμη των διεργασιών που εκτελούνται, εξαλείφοντας την αναστάτωση των επανεκκινήσεων. Αυτή η προσέγγιση της επιδιόρθωσης χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένες εκδόσεις του Windows Server και τώρα έχει εισαχθεί στην κονσόλα παιχνιδιών Xbox, αν και με ένα πιθανό μειονέκτημα για τους παίκτες λόγω της απαίτησης να είναι ενεργοποιημένη η ασφάλεια που βασίζεται στην εικονικοποίηση (VBS), η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση.

Η λειτουργία hot patching, που δοκιμάζεται επί του παρόντος στο κανάλι ανάπτυξης των Windows 11, υπόσχεται να απαλύνει πολλές από τις ενοχλήσεις που σχετίζονται με τις παραδοσιακές μεθόδους patching. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι προκλήσεις των αποτυχιών επανεκκίνησης, ο συντονισμός των ενημερώσεων σε φόρτους εργασίας πολλαπλών επιπέδων και οι απώλειες παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του συστήματος για επιδιορθώσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ενώ το hot patching μειώνει τη συχνότητα των επανεκκινήσεων, δεν τις εξαλείφει εντελώς. Σημαντικές ενημερώσεις ενδέχεται να εξακολουθούν να απαιτούν επανεκκίνηση του συστήματος κάθε μερικούς μήνες.

Αναμένεται να αποτελέσει μέρος της επερχόμενης ενημερωμένης έκδοσης Windows 11 24H2, η διαθεσιμότητα του hot patching θα μπορούσε να περιοριστεί στις εμπορικές εκδόσεις των Windows 11, όπως Enterprise, Education και Windows 365. Αυτή η ενημέρωση αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της Microsoft για την ενσωμάτωση περισσότερων χαρακτηριστικών AI στα Windows 11, συμπεριλαμβανομένης μιας προηγμένης λειτουργίας Copilot, που βελτιώνει τη λειτουργικότητα του λειτουργικού συστήματος και την αλληλεπίδραση με τον χρήστη. Η εισαγωγή της άμεσης επιδιόρθωσης και των εξελίξεων AI υπογραμμίζει τη δέσμευση της Microsoft να βελτιώσει την ασφάλεια και την παραγωγικότητα για τους χρήστες των Windows.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *