Microsoft
  • March 7, 2024
  • techgalaxy
  • 0

Η Microsoft ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2022 τη δυνατότητα για τους χρήστες των Windows 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες να εκτελούν εφαρμογές Android. Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια, η λειτουργία δεν ήταν διαθέσιμη σε πολλές χώρες, και έτσι η Microsoft ανακοίνωσε την κατάργησή της με συνοπτικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές δεν μπορούν πλέον να υποβάλλουν νέες εφαρμογές από τις 5 Μαρτίου του 2024, ενώ οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές που έχουν εγκαταστήσει μέσω του Amazon Appstore μόνο έως τις 5 Μαρτίου του 2025.

Ο τερματισμός της υποστήριξης των Android εφαρμογών αποτελεί έκπληξη, με τη Microsoft να ανακοινώνει ότι η υποστήριξη του Windows Subsystem for Android™️ (WSA) θα τερματιστεί οριστικά στις 5 Μαρτίου του 2025. Η Amazon, από την πλευρά της, δήλωσε ότι θα προσφέρει μια ομαλή εμπειρία λήξης της υποστήριξης για τους προγραμματιστές και τους πελάτες του Amazon Appstore στα Windows 11.

Η λειτουργία των Android εφαρμογών στα Windows 11 αρχικά φάνηκε ότι ήταν η απάντηση της Microsoft στον ανταγωνισμό με την Apple και την εκτέλεση εφαρμογών iOS στο macOS. Ωστόσο, παρουσίασε προβλήματα συμβατότητας και απόδοσης, που προκάλεσαν αντιδράσεις από τους χρήστες. Οι εφαρμογές Android δεν είχαν πρόσβαση στο Play Store της Google, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλών δημοφιλών εφαρμογών. Μάλιστα, η κίνηση αυτή της Microsoft τελικά δεν αποδείχθηκε επιτυχημένη, οδηγώντας στην απόφαση για τον τερματισμό της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *